ZW3D Komutları ve Açıklamaları 2
Güncelleme tarihi: 16 Eyl
FTI

Super Unfold: Bu komutu 3D sac levhadaki eksenel bükümleri açmak ve projeksiyon profilleri oluşturmak için kullanın. Bu profillere dayalı olarak yeni bir boşluk oluşturulacaktır.

Report: Super Unfold komutu ile boşluğu oluşturduktan sonra, kullanıcılar bu komutu malzeme nitelikleri ve boş nitelikleri içeren bir rapor oluşturmak için kullanabilir.

Forming Analysis: Bu komut, şekillendirme işleminden sonra sac kalınlığı sonucunu görüntülemek için farklı renk kullanır.

Mark Bend: Sac parçaların bükme yüzeylerin anahtar özelliğidir. Bükme ve açma uygulama açısından herhangi bir bükme yarıçapı ( Tam ve Kısmi Sac Metal Flanşı komutlarıyla oluşturulanlar dışında) işaretlenmeli.

Linear Unfold: Bükme açısını açmak veya değiştirmek için bu komutu kullanın. Büküm, silindirik yüz veya değiştirilmiş silindirik yüz ile sınırlıdır.

Support Faces: Gelişmiş Açma için destek yüzü oluşturmak için bu komutu kullanın, yüzü yerleştirmek üzere açma formunu tanımlayın.

Advances Unfold: "Doğrusal açma" ile açılamayan karmaşık flanşı açmak için bu komutu kullanın ve ilerlemeli açma bükülme açısını değiştiremez.

Material Library: Materyal kütüphanesine erişmek için kullanılır.
WELDMENTS

Line: İki nokta arasında bir çizgi oluşturmak için kullanılır.

Polyline: Belirtilen noktalardan 3B çizgiler (Poliline) oluştur. Çizgiler, noktadan noktaya çizilen tekli objelerden oluşacaktır. Onlar 3D objelerin çizimi veya modifikasyonu desteklemek için diğer tel çerçeve eğrileri gibi kullanabilir.

Structural Member: Kullanıcı tanımlı yol boyunca önceden tanımlanmış profilleri ile bir yapısal eleman unsuru oluşturur.

Trim: Bu, doğrusal yapı elemanları üzerinde gerçekleştirebileceğiniz köşe işlemleri için bağımsız bir komuttur. Üç farklı köşe işlemini ve iki farklı uzantıyı destekler. Yapı elemanlarının hangi tarafının tutulacağını seçebilirsiniz.

Gusset: Iki düzlemsel bitişik yüz arasında bir köşebent ekler.

End Cap: Açık yapısal eleman kenar yüzeylerini kullanarak bir bitiş kapağı unsuru oluşturur.

Weld Bead: İki şekil arasındaki kaynak yolun, basitleştirilmiş bir temsilini oluşturun.

Fillet Weld: Köşe kaynağı oluşturmak için bu komutu kullanın. Dolgu kaynakları, doğrudan kesişen veya doğrudan kesişmeye yakın iki parçanın kesişimleri boyunca kaynaklanan kaynaklardır.

Groove Weld: Oluk kaynağı oluşturmak için bu komutu kullanın. Oluk kaynağı, kaynakların kenarları veya bir kaynağın kenarı ile başka bir kaynak (yüzey) arasındaki kaynağı ifade eder.

Plug/Slot Weld: Fiş kaynağı veya yuva kaynağı oluşturmak için bu komutu kullanın. Geçme kaynak, bir yapısal numaranın dairesel bir deliğine kaynak yapılan bir kaynaktır, böylece yapısal numara bir diğeriyle birleşir. Yuva kaynağı, bir yapısal numaranın uzun bir deliğine kaynak yapılan bir kaynaktır, böylece yapısal numara bir diğeriyle birleşir.

Spot Weld: Fiş nokta kaynağı oluşturmak için bu komutu kullanın. Nokta kaynağı, üst üste binmiş iki iş parçasının temas yüzeyleri arasında bir lehim bağlantısı oluşturmak için silindirik bir elektrot kullanır.

Converts Welds (2024): Hafif kaynak, eğri kaynak ve katı kaynağın tek tuşla dönüştürme işlevini gerçekleştirmek için bu komutu kullanın. Kullanıcılar kaynak geometrisi türlerini hızlı bir şekilde dönüştürebilirler.

Structural BOM: Tüm kaynak elemanlarının bir tablosunu oluşturmak için bu komutu kullanın.
POINT CLOUD

Import STL: STL dosyasını ZW3D içine parça olarak alır.

Import OBJ: Faset (çokgen) geometri blokları oluşturmak için bir OBJ dosyasını içe aktarır.

From File: ASCII dosyadan noktaları içeri al. Nokta dosyası, mevcut parça sayısını baz alarak içeriye alınır. Nokta dosyasını içeri almadan, parçaları düzenlemek için parça ayar formunu kullanın.

Remove Sphere: Noktaları seçmek için, onları kapsayan bir seri değişken küresel hacimler oluşturulur . Seçilen noktaları silme seçeneği mevcuttur. Aksi taktirde seçilen noktalar ayrı bir nokta bloğu olarak kalacaklar.

Remove Box: Noktalar, onları kapsayan, boyutlandırılabilir hacimler ile seçilir. Seçilen noktaları silme seçeneği mevcuttur. Aksi taktirde seçilen noktalar ayrı bir nokta bloğu olarak kalır.

Remove Polyline: Noktalar, istenilen noktalardan poly-line oluşturarak seçilir. Seçilen noktaları silme seçeneği mevcuttur. Aksi taktirde seçilen noktalar ayrı bir nokta bloğu olarak kalacaklar.


Trim: Önce nokta bloğu (B), sonra düzlemi (C) seçin. Bir ok, nokta bloğun hangi tarafı kalacak işaretleyecektir. Ok istikametini, Yön Değiştir işaretleyerek değiştirebilirsiniz.

Split: Önce nokta bloğu (B), sonra düzlemi (C) seçin. Herhangi sayıdaki nokta bloğu objeleri, herhangi referans düzlemi, düzlem veya taslaklar kombinasyonu aracılığıyla bölünebilir.


Reduce: Nokta bulutundaki toplam nokta sayısını düşür. Noktalar ZW3D tarafından oluşturabilir veya CMM (Koordinat Ölçme Makinesi) verileri olarak içeri alınabilir.

Group: Nokta seti veya nokta blokları yeni bir nokta bloğu olarak gruplayın. Seçenek olarak eski nokta setleri ve blokları silinebilir.

Explode: Bu komutu, bir veya daha fazla nokta bloğu, bağımsız noktalara patlatmak için kullanın. Noktaları, Noktaları Blok içine Grupla komutuyla tekrar gruplayabilirsiniz.

Tesellate: 3D nokta verileri içten-bağlantılı ve dolayısıyla ayarlanabilen kontrol noktalar ve kenarlara dönüştür. Bağlanan kenarlar üçgenler serileri oluşturur. Dişarıdan rasgele data girişi yapmak için bu bir yapısal yoludur.

Fill Hole: Bir kenarı seçin, seçilen kenara bitişik olan tüm delikleri otomatik olarak dolduracaktır.

Add Triangle: Yeni üçgen eklemek için üç köşe seçiniz.

Delete Face: Blok'tan yüzey(ler) silmek için kullanılır.

Flip Triangle: Çevirme işlemi için mesh üzerinde bir üçgen seçin.

Flip Edge: Bloktaki kenarları ters-düz yapmak için seçiniz.

Split Edge: Ağa üzerindeki egiryi bölmek için eğri seçiniz.

Divide Mesh: Üçgenleştirilmiş ağıyi bölmek için üçgen(ler) seçiniz.


Collect Nodes: Boşta kalan nokta veya STL blok (B) seçin. Bu blok Boştaki Verileri Dağıtma komutu sonucudur. Sonra üzerinden önemli noktaları toplamak istediğimiz sınır eğrileri ve sınır tarafını gösteren nokta seçin.

Rough Expand (2024): Tasarlanan ofset ve çözünürlüğe dayalı olarak genişleyen ağ modeli oluşturmak için bu komutu kullanın. Bu sonuç, süreksiz kenarların yumuşatılmasını içerir.

Cross Section: Düzlemin ile STL modeli keser ve kesişim eğrisini bulur.

Trace Region: Çekirdek yüzey seçin ve açı sınırı girin, STL modelde bitişik bölge tarayın. Bölge içinde her yüzey için, normal ve normal çekirdek yüzey arasındaki açı sınır değerinden daha küçüktür.

Geodesic Path: STL üzerinde iki nokta tanımlayın ve jeodezik yolu oluşturur.

Trace Sharp Edge: Keskin köşeyi STL ağı üzerinde bulur.

Trace Silhouette: Verilen yansıma yönündeki gölge izdüşüm profilini bul.

Fit Face: Yüzey noktalarından (P) ve onu kesen sınırlayıcı eğrilerden (C) geçmek zorunda.

Fit Plane: Üçgen yamadan çekirdek nokta giriniz, sonra çekirdek noktadan düzlem ve STL model alabilirsiniz.

Surface Fit: Nokta bloğundaki özel noktalar ve nokta bloğuna oturtulmuş yüzey arasındaki mesafeleri analiz eder. Noktanın rengi yüzeyden uzklığına ve kullanıcı tarafından verilen maksimum mesafe oranına göredir.

Support Structures (2024): Belirli bir parça geometrisi için 3D baskı destek yapıları oluşturmak için kullanılır.
DATA EXCHANGE

Import: IGES, STEP, DWG, v.s. gibi ZW3D olmayan dosyaları parça, taslak veya çizim olarak ZW3D'ye almak.

Quick Import: NX, ProE, Catia V5, Inventor gibi ZW3D dosyası olmayan grafik datalarını ZW3D içerisinde hızlı göster.

Multi-Import: Çoklu içeri aktar, 3. biçim dosyalarını (ACIS, Catia V4, Catia V5, UG/NX, ProE/Creo, Inventor, SolidEdge ve SolidWorks) içe aktarır ve bu dosyaları otomatik olarak kaydeder.

External Geom Copy: Dış geometriyi kopyalamak ve ardından şekil olarak etkin parçaya yerleştirmek için bu komutu kullanın.

External Sketch: Ana taslağını kopyalayın ve etkin parçaya yerleştirin. Ana taslak değiştirildiğinde, yeni taslak değişmeyecektir.

External Part: Dış bir parçayı kopyalayın ve ardından şekil olarak etkin parçaya yerleştirin. Kaynak parça değiştirildiğinde, etkin parça yeniden oluşturulduğunda şekil de değiştirilir.

Import STL: STL dosyasını ZW3D'ye parça olarak içe aktarır.

From File: ASCII dosyasından noktaları içe aktarın. Nokta dosyası, varsayılan parça birimleri temel alınarak içe aktarılır. Nokta dosyasını içe aktarmadan önce parça birimlerini değiştirmek istenirse Parça Ayarları Formu kullanılabilir.

Reference: 3D referans geometrisi, bir bileşen içinde noktaları, eğrileri, kenarları, veri düzlemlerini, şekilleri veya yüzeyleri başka bir bileşene referans almak için kullanılır.

Regen Ext Ref: Etkin taslağa daha önce eklemiş olduğunuz dış referansları tekrarlamak, düzenlemek veya silmek için kullanılır.

Simplified Wrap: Bu komut, şeklin en dış çizgisini çıkarır ve çizgiyi mevcut dosyaya kopyalar. Formu dışarıdan veya parçadan almayı destekler.

Export: Bu komut, ZW3D nesnelerini (örneğin, parçalar, taslaklar ve çizim sayfaları) IGES, STEP, DWG, HTML, VRML vb. gibi diğer endüstri standart formatlarına dışa aktarır.

Multi-Export: Bu komut ile ZW3D nesnelerini (örneğin, parçalar, taslaklar ve çizim sayfaları) IGES, STEP, DWG vb. gibi diğer endüstri standart formatlarına dışa aktarabilirsiniz.

Geom to Part: Geometriyi şu anki parçadan hedef parçaya kopyalar.

Extract Shape: Bu komutu kullanarak etkin parçadan "bağımsız" bir şekil çıkarır ve onu kendi bileşen parçasına yerleştirir, şekli bir bileşenle değiştirir. Bu komut, bir montaj tasarımının alternatif bir yöntemi olarak düşünülebilir.

Publish Set: Bu komut ile yayınlanacak geometri nesnesini seçin.

Flag Holes: Delik unsuru ile oluşturulmamış deliklere, delik nitelikleri ekler. Bu komutu kullandıktan sonra bölge delik gibi işlem görecektir.

Flag Ext Thread: Silindirik yüzeyde diş özelliği belirtin. Bu 'Delik Etiketi' unsuruna benzer, fakat sadece 3B görülür.

Flag Fillet Face: Bu komutu, dışardan alınan bir yüzeyi, manuel radyus olarak işaretlemek için kullanın.

Recover Faces: Yüzey geometri/topoğloji iyleştirmez. Veritabanı bozuldu ise, Parça veritabanındaki Yüzey bilgileri iyileştirmek için kullanılır.

Reparameterize Faces: Bu komutu, seçilen yüzeydeki UV yi 1x1 olarak tekrar parametrize etmek için kullanın. Bu komut yüzey geometrilerini değiştirmez, sadace parametrelerini değiştirir. Lütfen bu komutu ZW3D teknik destek departmanından yönlendirilmeden kullanmayın.

Split STL File: STL verileri dosyası, eşit kalınlıkta dilimlere bölerek, ayrı ayrı daha küçük dosyalar olarak kaydeder. Böylece ZW3D'ye çok büyük STL verileri girebilirsiniz.
HEAL

Heal/Analyze: Bu komut, varlık parçasının geometrisi ile ilgili anormal koşulları (düğüm noktaları, kenar eğrileri, UV eğrileri, yüz sınırları vb.) analiz eder. Bu koşullar, yüz kenarları arasındaki boşluklar ve örtüşen düğüm noktaları gibi durumları içerir.

Gap Tighten: Bu komut, topolojiyi değiştirmeden, kenarların ve düğüm noktalarının boşluklarını azaltmak için kullanılır.

Show Open Edges: Bu komut, aktif parçada bulunan tüm açık kenarları (varsa) kaydırmanıza olanak tanıyan bir form görüntüler.

Check Edge: Bu komut, eğri uzunlukları belirli bir toleranstan daha küçük ve aktif parçanın topolojisini tanımlamak için gerekli olmayan küçük kenarları kontrol eder ve/veya siler.

Split Edge: Bu komut, bir yüzün kenarını seçilen bir noktada bölmek için kullanılır. Önce yüz kenarını seçin, ardından bölme noktasını seçin.

Concatenate: Bu komut, yüzeylerdeki uyumlu bitişik (yani ardışık) kenarları birleştirmek için kullanılır. Yüz kenarlarındaki düğüm noktalarını birleştirmek için seçebilirsiniz veya komutun tüm düğüm noktalarını bulmasına izin verebilirsiniz. Kapalı bir kenar kümesindeki birleştirme sırası keyfidir.

Refit Edge: Bu komut, kenar eğrilerini belirli bir toleransa kadar yeniden sığdırmak için kullanılır ve daha düzgün ve kompakt hale getirir. Aday kenarlar, anormal parametrelendirme veya çok sayıda kontrol noktasına sahip olabilir. Yeniden sığdırmak için kenarları seçin veya tüm kenarlar için orta tıklama yapın.

Delete Loop: Bu komut, bir yüzeyden bir kesim halkasını kaldırmak için kullanılır. Önce yüzeyi seçin ve ardından ihtiyacınız olan seçenekleri seçin.

Replace Loop: Bu komut yüzeyin kesim döngüsünü değiştirmek için kullanılır. Yeni kesim döngüsü için seçilen eğriler yüzeysel olarak projekte edilir. Loops veya Curves (aşağıda belirtildiği gibi) üzerinde orta tıklama farklı sonuçlar üretir. Kesim döngüleri eklenip, silinebilir veya değiştirilebilir.

Invert Loops: Bu komut, bir yüzün kesim halkalarını ters çevirerek bir yüz oluşturmak için kullanılır.

Sew: Bu komut, yüzleri (veya kenarları birleştirerek) tek bir kapalı katıya dikerek dikiş yaparak yeni bir özellik oluşturmak için kullanılır.

Explode: Bu komut, yüzleri temel şekilden ayırarak (yani ayrı olarak) patlatmak için kullanılır.

Sew Edge's Gap: Bu komut, iki set yüz kenarı arasında var olan boşluğu dikişlemeye çalışır.

Close Gaps: Bu komut, genellikle ithal geometriyi ele almak için tasarlanmıştır ve paylaşılan yüz kenarları arasında var olan boşlukları dikişlemeye çalışır.

Fill Gap: Bu komut, yüzler arasındaki açık boşlukları doldurur.

Analyze Plane: Eğer kesilmemiş bir yüz düzlemsel değilse ama kesilmiş yüz düzlemsel ise, o zaman kesilmiş yüzü düzlemsel bir yüze dönüştürmek için bu komut kullanılabilir.

Reverse Direction: Bu komut, yüzlerin veya şekillerin normal yönünü tersine çevirmek için kullanılır. Yön okları, yüzün veya şeklin mevcut yönünü gösterir.

Extend Face: Bu yöntem, açık kabuk özelliklerinin birden fazla yüz ve kenarlarını aynı anda uzatmak için Free Form araç çubuğundan veya Düzenleme> Yüz açılır menüsünden bu simge tarafından çağrılır.

Split with Curves: Bu komut, bir yüzeyi veya şekli bir eğri veya eğri setinde bölmek için kullanılır. Eğriler birbirleriyle kesişirse, çıkıntılar sonuçta oluşan yüzeylere yansıtılır. Bu komut bağlantıyı korur.

Split with Faces: Bu komutu, bir yüzeyin veya şeklin başka bir yüzey, şekil veya veri düzlemleriyle kesiştiği yerde bölmek için kullanın.

Fix Primitive Faces: Bu komut, bir yüzeyi veya şekli bir eğri veya eğri setinde bölmek için kullanılır. Eğriler birbirleriyle kesişirse, çıkıntılar sonuçta oluşan yüzeylere yansıtılır. Bu komut bağlantıyı korur.

Merge Faces: Bu komut, ortak sınırları olan yüzeyleri tek bir sürekli yüzeye birleştirmek için kullanılır.

Join Faces: Bu komut, seçilen şekillerdeki yüzeyleri otomatik olarak birleştirmek için kullanılır.

Math Edges: Bu komut, bir yüzeyin kesilmemiş kenarını bir eğriyle eşleştirmek için kullanılır.

Match Tangency: Bu komut, ortak bir kenarı olan iki bitişik yüzeyi birleştirerek, paylaşılan kenar boyunca teğet sürekliliğini sağlamak için kullanılır.

Check Corners: Bu komut, seçilen köşe noktalarındaki uyuşmazlık hatalarını kontrol etmek ve bir veya daha fazla hatayı düzeltmek için kullanılır.

Heal Corners: Bu komut, seçilen şeklin tüm köşe noktalarındaki uyuşmazlık hatalarını düzeltmek için kullanılır.
PMI

Quick Dimension: Bu komut, tipi otomatik olarak çıkarılan bir PMI boyutu oluşturur. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Linear: İki varlık arasında doğrusal bir PMI boyutu oluşturun. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Symmetry: Bu komutu kullanarak, 2D simetri boyutlarını çizim düzeyinde veya çizim sayfasında oluşturun. Çizim sayfası düzeyinde, oluşturulan boyuta çift tıklayarak düzenleyebilirsiniz.

Angular: İki unsur arasında açısal bir PMI boyutu oluşturun. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Radial/Diametric: Çap veya çember PMI boyutu oluşturun. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Chamfer: Chamfer PMI boyutu oluşturun. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Arc Length: Yay uzunluğu PMI boyutu oluşturun. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Hole Callout: Hole callout PMI boyutu oluşturun. Varsayılan düzlem seçimle belirlenir.

Bounding: Boyutlarla sınırlı bir sınırlayıcı kutu oluşturun. Varsayılan olarak, sınırlayıcı kutunun boyutu parça stoğuna eşittir.

Coordinate: Şu işlemleri kullanarak koordinata işaretleyici metin oluşturmak için kullanılır.

Label: Bir varlığa işaretleyici metin işaretleyici metin oluşturmak için kullanılır.

Balloon: Balon boyutu işaretleyicisi oluşturmak için kullanılır.

Stack Balloons: Balon boyutlarını yığınlamak için kullanılır.

Datum Feature: Veri metin dizgisini girin ve varlığı belirtin, ardından sembolü konumlandırmak için metin noktasını belirtin.

Datum Target: Nokta, daire, dikdörtgen alan ve çizgi dahil olmak üzere veri hedeflerinden birine işaret hedefi sembolleri oluşturmak için kullanın.

Feature Control: FCS metnini girin veya Boyut Düzenleyici'sini (veya RMB Düzenleyici) kullanın.

Intersection Symbol: Kesişim sembolü oluşturun. Sembol genellikle iki eğrinin uygulandıktan sonra kesişme noktasını göstermek için kullanılır. Kesişim noktası sayısı 2 ise, ilk seçilen varlığın seçilen noktasına yakın kesişim noktası çizilir ve diğeri çizilmez.

Weld: Sembol liderinin ekli olduğu geometrinin bir noktasını seçin. Daha sonra kaynak sembolünü yerleştirmek için bir nokta seçin.

Surface Finish: Bir yüzey bitiş sembolü oluşturun. Varsayılan düzlem seçim tarafından tanımlanır.

Center Line: Parça seviyesinde yarıçap merkez çizgisi boyutları ve merkez çizgisi işaretleri oluşturmak için bu komutları kullanın.

User Table: Kullanıcı Tablosu Formu'nu açın. Tablonun adını, satır değerlerini ve sütun değerlerini girebilirsiniz.

Insert: Aktif sembol kütüphanesinden geometri sembolü ekleyin.

Text: Bu komut, seçilen bir noktada parça açıklama metni oluşturur. İsteğe bağlı girdiler için aşağıya bakın.

Text Balloon: Bu komut, seçilen bir noktada parça açıklama metni veya görüntü balonu oluşturur. Zorunlu Girdiler yalnızca metin dizisi veya görüntü dosyası ve konum noktasını içerir. Tüm İsteğe Bağlı Girdiler için aşağıya bakın.

PMI Dimension: Aşağıdaki genişleyen bağlantılarda gösterilen PMI Boyut Özellikleri Formu, PMI boyut oluşturmanın neredeyse her yönünü kontrol etmenizi sağlar.

Resize PMI: PMI varlıkları, ekran okuması için çok büyük veya çok küçük hale gelebilir. Bu durumda, aktif görünümdeki tüm PMI varlıklarını yeniden boyutlandırmak için bu komutu kullanın.

Regen PMI: Nesneleri değiştirdiğinizde, nesnelere bağlı PMI varlıkları otomatik olarak yenilenmeyebilir. Bu durumda, aktif görünümdeki tüm PMI varlıklarını yeniden oluşturmak için bu komutu kullanın.
TOOLS

Equation Manager: Bu yöneticiden bir denklem veya denklem seti oluşturmak için kullanın (yalnızca parça düzeyinde). Her denklemi oluşturduğunuzda, kaydırılabilir denklem listesine eklenir. Bir denklem seti, herhangi bir sayıda bireysel ifadeden oluşur. Uygulamak için Ekle'yi seçerek denklem setinin sonuçlarını etkin dosyada test edebilirsiniz.

Sub-Part: Etkin dosyaya yeni bir parça oluşturmak ve onu bir bileşen olarak etkin parçaya örneklemek için kullanın, ancak bileşen Montaj Yöneticisi'nde veya etkin dosyanın kök nesne listesinde görüntülenmez.

Config Table: Bölme yapılandırmalarının hepsini düzenleyin.

Auto Drafting: Otomatik çizim komutu, parçaların/şekillerin/montajların 2D çizimlerini toplu halde oluşturabilir, görünümü otomatik olarak boyutlandırabilir, BOM ve delik tablosu oluşturabilir.

Pick Set: "Seçim Seti" işlevi, eğrilerin, kenarların, bölme çizgilerinin, düzlemlerin, şekillerin, noktaların, veri düzlemlerinin, veri eksenlerinin, veri koordinatlarının ve mevcut seçim setlerinin seçimini destekler.

Library Publisher: ZW3D Kütüphane Yayıncıları, ZW3D Tekrar Kütüphanesi'ne benzer ve her ikisi de aynı dosya biçimini paylaşır ve örnek parça oluşturmak için kullanılabilir. Tekrar Kütüphanesi, standart parçaların önceden tanımlanmış kütüphaneleridir. Kütüphane Yayıncılarını kullanarak kendi parça ve montaj ailenizi oluşturabilirsiniz.

Material Library: Varlık Tarayıcısında bir varlık hakkında malzeme kütüphanesinin görüntülenmesi. Bu komut ayrıca, vurgulanan bir varlık üzerinde sağ tıklayarak nesne düzenleyicisinden otomatik olarak çağrılabilir ve açılır menüden Sorgula seçeneği seçilebilir.

UDF Wizard: Bu Kullanıcı Tanımlı Özellik Sihirbazı'nı kullanarak ortak bir model yapıının birkaç özelliğini bir UDF özelliğine dönüştürüp, daha sonra kullanıcılar bu UDF özelliğini farklı modellerde yeniden kullanabilir ve her özelliği yeniden yapmadan aynı yapıyı oluşturabilirler.

Insert UDF: Bu komutu, bir kullanıcı tanımlı özelliği mevcut parça dosyasına yerleştirmek için kullanın.

Spur Gear: Mekanik dişlilerin önemli bir türü olarak, spur dişlisi en yaygın dişli türüdür. Kullanıcılar silindirik dişliler oluşturmak için bu komutu kullanabilirler.

Bevel: Bevel dişlisi, iki kesik şaft arasında hareketi ileten konik dişlidir. Mekanik iletimin önemli bir türüdür. Birçok mekanik imalat ürününde ve birçok güç aktarma cihazında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bevel dişlileri oluşturmak için bu komutu kullanın.

Worm: Worm ve worm wheel yapısı iki çapraz şaft arasında hareket ve güç transferi için yaygın olarak kullanılır. Worm, worm wheel ve ortadaki worm, worm wheel ve rack'a, worm ve screw şekline eşdeğerdir. Worm ve worm dişlileri oluşturmak için bu komutu kullanın.

Properties: Etkin parçaya atanan öznitelikleri tanımlamak için bu formu kullanın. Standart öznitelikler, kullanıcı tanımlı öznitelikler ve fiziksel öznitelikleri destekleyen aktif parçalar için özellikleri tanımlamak için bu iletişim kutusunu kullanın. Excel'de İçe Aktar/Dışa Aktar/Düzenleme için Lütfen Denklem Yöneticisine başvurun.

Material: Bir parçanın içindeki bireysel şekillere, kütlesel özellikler hesaplamaları gibi diğer işlevler tarafından nasıl görüleceğini yöneten malzeme öznitelikleri atanabilir. Böyle yapmak, Parça Öznitelikleri Formu tarafından tanımlanan varsayılan malzeme özniteliklerini geçersiz kılar.

Sheet Metal: Varsayılan özellikleri levha metal parçaları için ayarlamak için Levha Metal Öznitelikleri Formunu kullanın.

Batch Attribute Edit: Toplu Öznitelik Düzenleme komutunu kullanarak birçok parça özelliğini toplu şekilde düzenleyebilirsiniz. Komut paneli aşağıdaki gibidir; sol listede öznitelikler ve değerler görüntülenirken sağ listede düzenlenecek nesneler görüntülenir. Kullanıcılar bir seferde birden çok bileşenin birden çok özelliğini değiştirebilirler.

Quick Display Edit: Batch şeklinde nesne özniteliklerini düzenlemek için bu komutu kullanın.

Face: Yüz varlıkları, grafik pencerelerinde nasıl görüneceklerini yöneten ayrı özniteliklerle atanabilir ve yazıcı kurulumu ve gelişmiş renderlama sırasında da kullanılabilir.

Line: Çizgi varlıkları, grafik pencerelerinde nasıl görüneceklerini yöneten ayrı özniteliklerle atanabilir ve yazıcı kurulumu sırasında da kullanılabilir.

Point: Nokta varlıkları, grafik penceresinde nasıl görüneceklerini yöneten ayrı özniteliklerle atanabilir. Öznitelikler menüsünden çağrıldığında, bu öznitelikler, oluşturulacak tüm gelecekteki nokta varlıklarına uygulanacaktır.

Dimension: Aşağıdaki genişletme bağlantılarında gösterilen Boyut Öznitelikleri Formu, boyut oluşturmanın neredeyse her yönünü kontrol etmenizi sağlar.

Mutable Data: Birleştirilmiş Bileşenleri Çıkarın: Esnek değiştirilebilir verileri önceden tanımlamak için "Değişken Veriler" komutunu kullanın. Önceden tanımlanmış esnek değiştirilebilir veriler, Esnek Tasarım panelini açacaktır.

Preferences: Bu arayüzü kullanarak, belirli bir ana nesneyle (örneğin, parça, eskiz, çizim paketi, çizim sayfası) ilişkilendirmek istediğiniz notları kaydedin. Notlar, etkin nesnenin bir niteliği olarak kalacaktır.

Step Size: Artırma ve Azaltma Düğmeleri seçildiğinde, çizgi ve açısal adımın sayısal adımını artırmak veya azaltmak için Adım Boyutu Düğmesini kullanın. Adım boyutunu herhangi bir zamanda seçerek ve yeni bir değer girerek değiştirebilirsiniz.

Notes: Bu formu kullanarak, belirli bir kök nesneye (örneğin, parça, çizim paketi, çizim sayfası) ilişkilendirmek istediğiniz notları kaydedebilirsiniz. Notlar, etkin nesnenin öznitelikleri olarak kaydedilir.

Background: Mevcut dosyanın görüntüleme stilini ayarlamak için Arka Plan düğmesini kullanın. Arka plan sekmesini kullanarak varsayılan renkleri de ayarlayabilirsiniz.
VISUALIZE

Set Rotation Center: Yeni bir döndürme merkezi belirleyin. Dinamik Döndürme, döndürmeler için bir taban noktası olarak kullanır. Varsayılan döndürme merkezi dünya kökenidir. Döndürme merkezini belirlemek için bir nokta seçin.

Set Axis: Yeni bir görünüm eksenini ayarlayın. Dinamik Döndürme, döndürmeler için bir baz çizgisi olarak görünüm eksenini kullanır. Varsayılan görünüm eksi dünya Z ekseni olarak ayarlıdır. Görünüm eksenini belirlemek için bir eksen (veya yön) seçin.

Redraw: Bu komutu kullanarak, etkin nesneyi yeniden oluşturmadan mevcut görünümü yeniden çizebilirsiniz.

Previous View: Bu komutu, bir dizi görünümden önceki görünüme dönmek için kullanın.

Next View: Bu komutu, bir dizi görünümden sonraki görünüme dönmek için kullanın.

Fullscreen: Bu, ekranı birden çok görüntü alanına bölen bir görüntüleme komutudur.

Associated Screen: Hedefi Göster komutunu kullanarak görünümlerle ilişkilendirin. Görünümler hakkında daha fazla bilgi için Görünüm Düzeni bölümüne bakın. Komut etkinleştirildiğinde, tüm ilişkili ekranlar senkronize bir şekilde yakınlaşır veya uzaklaşır.

Face Attributes: Model yüzeylerini seçmek ve görüntü özelliklerini değiştirmek için bu komutu kullanın. Bu komut, yüzey özellikleri komutuna çok benzer, ancak daha çok görselleştirme ve gelişmiş görüntüleme için hedeflenir. Bu özellik kontrolleri ile deney yapmak çok geniş bir görsel etki yelpazesi sağlar.

Texture Map: Bir parçaya harici bir doku haritası dosyası uygulamak için bu komutu kullanın. Resmi yansıtmanın beş yöntemi arasından seçim yapabilirsiniz. Bunlar UV Haritalama, Düzlemsel Yansıtma, Silindirik Yansıtma ve Küresel Yansıtma'dır.

Checker Board: Seçilen yüzeylere önceden tanımlanmış doku özelliklerini uygulamak için aşağıdaki komutları kullanın. Yüzey özellikleri ve ışık kaynakları da ışın izlemeli renderlenen görüntü üzerinde etkili olacaktır.

Material: Önceden tanımlanmış malzeme özelliklerini ayarlayabilir ve seçili yüzeylere uygulayabilir veya bir malzemeyi özelleştirebilirsiniz. Bu malzemeler visualize araç çubuğunda bulunur.

Edit/Delete Texture: Bir şekle veya yüze önceden atanmış bir dokuyu veya doku haritasını düzenlemek / kaldırmak için bu komutu kullanın.

Add: Parça düzeyinde, varsayılan olarak ekranın sağ tarafında yer alan Visualize Araç Sekmesini seçin. Işık kaynakları oluşturmak ve konumlandırmak için Işık Ekle komutunu kullanın. Bu kaynaklardan yayılan ışık gölgeli görüntüleme modunda ve render sahnelerinde görünecektir.

Modify: Bu komutu bir ışık kaynağını değiştirmek için kullanın. Bir ışık kaynağı oluşturduğunuzda, ışık kaynağının türüne bağlı olarak kökeninde veya grafik penceresinin sağ alt köşesinde bir işaretçi oluşturulur.

Delete/All: Bir ışık kaynağını seçerek (komut simgelerinin üzerinde gösterilenlerin altında gösterilir) silin.

Toggle: Tüm ışık kaynağı işaretçilerinin (komut simgelerinin üzerinde gösterilenlerin altında) görüntülenmesini açık veya kapalı hale getirin. Işık kaynakları silinmez, sadece işaretçiler açılıp kapatılır.

Capture: Bu komutu etkin ekrandaki görüntüyü bir dosyaya yakalamak için kullanın. Görünüm yayılımı okumasını, dünya ekseni yardımcısı ve varsayılan veri görüntülemesini otomatik olarak kapatır. bmp, gif, jpg ve tif grafik dosya biçimlerine kaydedebilirsiniz.

Set Attributes: Gelişmiş render ile, parçanızı veya montajınızı (sahne olarak adlandırılır) foto gerçekçi özelliklerle görüntüleyebilirsiniz. Render Özellikleri Formunu kullanarak render sahnesinin tanımlandığı ortamı, render modunu, gölgelendirme türünü, yansıma modelini vb. tanımlayın.

Rendering: Bu komutu grafik penceresinin renderlenmiş bir görüntüsünü oluşturmak ve bu görüntüyü render penceresinde, bir dosyada veya her ikisinde birden görüntülemek için kullanın. ZW3D, gerçekçi render sahneleri oluşturmak için Pov-Ray freeware gelişmiş render motorunu destekler.
INQUIRE

Measure: Smart Measure adlı bu komut parça ve montaj ortamlarında varlık bilgisini ölçmek için kullanabilir. Smart Measure nesneleri, noktalar, çizgiler, yüzeyler ve varlıkları içerir. Smart Measure, nesne özet bilgilerini (koordinat, uzunluk, alan, hacim, kütleyi vb.) okuyabilir ve iki nesne arasındaki mesafeyi analiz edebilir.

Distance: Bu komut, Parça Seviyesinde 3D mesafeleri ölçer. Noktalar, geometri ve düzlemler arasında ölçüm yapabilirsiniz. Her yöntem ve seçenek için ayrıntılara bakmak için daha fazla girdi seçebileceğinizi unutmayın.

Angle: Bu komut, Parça Seviyesinde 3D açıları ölçer. Noktalar, geometri ve düzlemler arasında ölçüm yapabilirsiniz. Ölçüm yapmak için çeşitli farklı geometri türlerinden seçim yapabilirsiniz. RMB (sağ fare tuşu) kullanarak seçim yapmak için daha fazla seçenek mevcuttur.

Arc: Bu komutu kullanarak, yarıçap, dahil açı, merkez ve normal gibi yay verilerini göstermek için noktaları seçebilirsiniz. 3D yay, eğri veya kenarın yarıçapını kontrol etmek veya üç rastgele nokta için teorik yay verilerini kontrol etmek için bu komutu kullanabilirsiniz.

Radius: Bu komutu kullanarak, yay, silindir, küre, yuvarlak köşe vb. gibi geometri yarıçapını sorgulayabilirsiniz.

Length: Bu komutu kullanarak, bir çizginin, yayın, eğrinin veya kenarın uzunluğunu sorgulayabilirsiniz. Birden fazla öğeyi ölçmek için seçebilir ve uzunluk toplamını sorgulayabilirsiniz. Çizimde, harici eğriler ölçmek için yakalanabilir.

Area: Bu komutu kullanarak, sınır eğrileri tarafından çevrelenen keyfi bir 2D alanı sorgulayabilirsiniz. Sınır eğrileri, çizim veya çizim sayfası eğrilerinden oluşabilir. Çizim sayfası eğrileri, bir düzen görünümünün bir parçası olabilir.

3D Surface: Bu komutu kullanarak, sınır eğrileri tarafından çevrelenen keyfi bir 3D düzlemsel alanı sorgulayabilirsiniz. Sınır eğrileri, 3D/2D eğrileri, kısmi veya tam çizim ve/veya iz profilleri, kenarlar veya eğri listeleri oluşabilir. Tüm sınır geometrisi aynı düzlemde olmalıdır.

Entity Info: Bu komut, Varlık Tarayıcısı'nda bir varlık hakkındaki bilgilerin görüntülenmesi için kullanılır. Bu formu kullanma hakkında ek bilgi için aşağıya bakın. Bu komut ayrıca, nesne düzenleyicisinde vurgulanan bir varlık üzerinde sağ tıklama ve açılır menüden Sorgula'yı seçerek otomatik olarak çağrılabilir.

Inquare Size: Bu komut, varlık verilerinin boyutunu ve yüzdesini sorgulamak için kullanılır.

Coordinate: Bu komut, belirli X, Y, Z koordinatları ölçülen bir noktanın konumunu görüntülemek için kullanılır. Çizim ve Çizim Sayfası Düzeylerinde X ve Y koordinatları çizim düzleminden veya çizim sayfası kökeninden ölçülür.

Curve Info: Bu komut, herhangi bir çizgi, yay, eğri veya kenar üzerinde eğri bilgisi sorgulamak için kullanılır.

NURBS Data: Bu komut, bir çizgi, yay, eğri veya kenarın NURBS verilerini sorgulamak için kullanılır.

Control Polygon: Bu komut, bir eğrinin kontrol poligonunu görüntülemek için kullanılır. Bu, bir eğrinin bitişik kontrol noktalarını bağlayan çizgi segmentlerine atıfta bulunur.

Curvature Plot: Bu komut, eğrilerin veya kenarların eğrilik çizgisini görüntülemek için kullanılır. Çizgi parçaları, eğrilerden dik olarak çıkan doğrultularda görüntülenir.

Param Space Partition: Bu komut, bir eğrinin parametre uzayını görüntülemek için kullanılır. Bir eğrinin her noktasındaki düğüm değeriyle ilişkili nokta işaretleri, her noktadaki normalleştirilmiş parametre ve ark uzunluğu değerleri ile birlikte görüntülenir.

Curve Continuity: Bu komut, kenarın, eğrinin veya eğri listesinin bağlantılarını sorgulamak için kullanılır.

Analyze Faces: Bu komut, yüzey kusurları, çekim açıları, eğrilik ve diğer yüzey özellikleri için yüzeyleri analiz etmek için kullanılır.

Control Polygon: Bu komut, bir yüzeyin kontrol ağını görüntülemek için kullanılır.

NURBS Data: Bu komut, bir yüzey veya serbest yüzeyin NURBS verilerini sorgulamak için kullanılır.

Surface Curvature: Bu komutu belirtilen bir noktadan geçen yüzeyin eğriliği hakkında bilgi almak için kullanın. Varsayılan olarak, nokta yüzeyin üzerinde yer alır.

Surface Continuity: Seçili bir kenarda iki uyumlu yüzey arasındaki teğet sürekliliğini analiz etmek için bu komutu kullanın. Kenar, her iki yüzey tarafından da paylaşılmalıdır.

Thickness Analysis: Bu komutu parçaların kalınlığını analiz etmek ve kullanıcılara tasarımın doğru olup olmadığını tahmin etmelerine yardımcı olmak için kullanın.

Check Draft: Belirli bir çıkarma yönüne dayanarak belirtilen çekme açısına uygun olup olmadığını belirlemek için yüzeyleri kontrol eder. Yüzey (ler) üzerindeki eğriler, belirtilen çekme açısından daha az olan yüzeyin bölgesini göstermek için oluşturulur.

Undercut Analysis: 'Alt Kesim Analizi', verilen yöne doğru ışık yansıtır ve sonra aydınlatılan ve olmayan yüzeyleri renklendirir. Kullanıcılar, bu işlevi kullanarak kalıplanın hangi bölümünün engellediğini veya verilen yönde işlenemeyen hangi parça olduğunu bulabilirler.

Height Analysis: Yükseklik analizi, kullanıcının belirlediği dayanak düzlemine paralel olan tüm düzlemlerin yükseklik değerlerini hızlıca ölçebilir ve "düzlem" türündeki tüm düzlemleri otomatik olarak tanımlayabilir.

Height Analysis Result: Yükseklik analizi sonuçlarını görüntülemek için kullanılır.

Section Curvature: “Kesit Eğrilik” seçilen yüzeylerden oluşan kesit eğrilerinin eğriliklerini sorgular, böylece kullanıcılar yüzey kalitesini canlı bir şekilde fark edebilirler.

Show Bend Info: Bu komutu seçilen sac bükümü için bükülme bilgisini görüntülemek için kullanın. Bu özellikler için varsayılan değerleri ayarlamak için Sac Metal Özellikleri Formu'nu kullanın. İç veya dış büküm yüzeyini seçebilirsiniz.

Mass Properties: Bu komutu, seçilen şekil (açık veya kapalı), bileşen veya tüm montaj için kütle özellikleri bilgilerini (örneğin, hacim, alan, kütle vb.) hesaplamak ve görüntülemek için kullanın.

Part Statistics: Bu komutu etkin parçanın özellikleri hakkında istatistikleri (özellik sayısı ve dosya boyutu gibi) görüntülemek için kullanın. Parça istatistikleri mesaj penceresinde görüntülenecektir.

3D BOM: Montaj parçalarının tüm BOM (malzeme listesi) tablosunu gösterin.

Compare Parts: İki parçayı karşılaştırın ve aralarındaki farkları gösterin. Geometri toleransı varsayılan değerden daha fazla uymuyorlarsa, bileşen yüzleri karşılaştırma için eşleştirilmeyecektir.

Part Interference Check: Mevcut parçanın şekilleri arasındaki girişim kontrolü.

Associated Files: Bu komut, hedef nesneyi (yani, etkin parça, montaj, paket veya levha) geçerek, ona ilişkili nesneleri içeren dosyaların bir listesini görüntüler. Parçalar için bu, montaj bileşenleri içeren dosyaları, Link Yöneticisi tarafından kaydedilen dosyaları ve çevirici ithalat özelliği tarafından referans alınan dosyaları içerir.

Section: ZW3D, bir Kesit Görünümü destekler. Bu, önceden tanımlanmış kesme düzlemleri etkin olduğunda bir parçada çalışabileceğiniz anlamına gelir. Parça hiçbir şekilde fiziksel olarak değiştirilmez. Yalnızca parçanın görüntüsü etkilenir. Bu, Telleme Ekran Modu veya Gizli Çizgi Ekran Modu'nda kolayca görülemeyen parçaların alanlarında çalışmanız gerektiğinde çok uygun bir seçenektir.

Section on/off: Kesit Açık/Kapalı kontrolü yapmak için bu komutu kullanın.